l

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

"Η ΑΕΚ ήταν πάντοτε ευγενής"


Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντινίδης Χρήστος


Με αφορμή τα 85 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων της Ένωσης επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.Οι 31 βετεράνοι του Δικεφάλου ήθελαν, να γνωρίσουν από κοντά τον άνθρωπο, που ξεκίνησε τον αθλητισμό παράλληλα με τα γράμματα και τώρα είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν πολλά γνωστά ονόματα του Ενωσίτικου παρελθόντος, όπως οι Λάκης Νικολάου, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Χρήστος Αρδίζογλου, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Βασίλης Τσιάρτας, Μιχάλης Βλάχος, Ντανιέλ Μπατίστα και άλλοι.Κατά την άφιξή του κ. Παπούλια στην αίθουσα υποδοχής του Προεδρικού Μεγάρου, τα φλας άστραψαν για να αποθανατίσουν την ιστορική αυτή στιγμή. Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε αρχικά καλή τύχη για το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κώστας Νεστορίδης έλαβε πρώτος τον λόγο τονίζοντας, ότι «εμείς οι πρόσφυγες είμαστε πολύ ευγενείς», για να λάβει την απάντηση του Κάρολου Παπούλια: «όλη η ομάδα ήταν πολύ ευγενής. Η ΑΕΚ ήταν πάντοτε ευγενής. Να δίνετε το παράδειγμα στα παιδιά, όπως συνεχίζετε να το κάνετε. Πάντοτε ήσασταν ένα υπόδειγμα. Και σήμερα σας υποδέχομαι με μεγάλη χαρά και με μεγάλη εκτίμηση. Μια ομάδα που διατήρησε το «ευ αγωνίζεσθαι» πολύ ψηλά. Αυτό που επιδιώκουμε όλοι μας. Και γι' αυτό δεν ξεχαστήκατε. Είσαστε στην καρδιά των παιδιών και του ελληνικού λαού. Όταν ακούει κάποιος ένα από τα ονόματά σας ζητωκραυγάζει. Και αυτό είναι μια μεγάλη ικανοποίηση για σας αλλά και για μας που κάναμε αθλητισμό. Σπουδαίο να είναι τόσο καθαρός αθλητισμός».

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημολρατίας δέχθηκε το πρώτο δώρο από τον «Νέστορα», το οποίο ήταν η φανέλα του γερόλυκου των γηπέδων με το όνομα και την υπογραφή του.Ύστερα τον λόγο πήρε ο διευθυντής των Ακαδημιών της ΑΕΚ και παλιά δόξα του Δικεφάλου, Ανδρέας Σταματιάδης,: «Ο σύνδεσμος ζει εδώ και 21 χρόνια. Μαζευτήκαμε κάποιοι παλιοί για να ξαναβρεθούμε και να μην χάσουμε την επαφή μας, αλλά και με σκοπό να βοηθήσουμε, μέσα από κάποιες εκδηλώσεις και φιλικά παιχνίδια, αναξιοπαθούντες παλιούς παίκτες και αθλητές, αλλά ακόμα και ανθρώπους που δεν είχαν ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Έχουμε οργώσει όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπου μας ζητάνε για να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη».Ο Κάρολος Παπούλιας πρόσθεσε στα λόγια του κ Σταματιάδη: «Με συγκινήσατε. Ψηλά το φρόνημα και το ήθος που σας διέκρινε πάντοτε». Στην κουβέντα μπήκε ο προπονητής της ομάδας των παλαιμάχων Μιχάλης Σιμιγδαλάς και είπε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Κύριε πρόεδρε ο Ανδρέας ξέχασε να σας πει για το γήπεδο της ΑΕΚ και αν μπορείτε να βάλετε λίγο "πλάτη" και να χτιστεί επιτέλους». Τότε ο Κώστας Νεστορίδης, που ήταν πολύ κεφάτος από την αρχή της συγκέντρωσης σημείωσε: «Το γήπεδο όμως δεν πρέπει να γίνει οπουδήποτε, παρά μόνο στα Φιλαδέλφεια...» Ο κ. Παπούλιας δέχθηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για αυτή την υπόθεση...και μετά άρχισε να χαιρετάει ξεχωριστά ένα-ένα τους κιτρινόμαυρους παλαιμάχους.

Όταν έφθασε στον Παντελή Νικολάου, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ, για το επιστημονικό του έργο και δέχθηκε το δώρο του «γιατρού» που ήταν μια φανέλα της Ένωσης με το όνομα του κύριου Παπούλια γραμμένο στην πλάτη. Φυσικά το νούμερο που είχε η φανέλα ήταν το «1», συμβολίζοντας ότι είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας.Ο Βασίλης Τσιάρτας του απένειμε αναμνηστική πλακέτα, ενώ ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, Μίμης Παπαϊωάννου, του πρόσφερε το βιβλίο του «Ραντεβού στον Αέρα» και μια μπάλα λέγοντας του με χιούμορ: «κύριε πρόεδρε να παίξουμε με την μπάλα...»Στο τέλος ο κ. Παπούλιας χαιρέτησε τους Ντανιέλ Μπατίστα, Χρήστο Αρδίζογλου και τον Μιχάλη Βλάχο, ο οποίος είναι το γνωστό «πειραχτήρι» των παλαιμάχων και είπε: «ήθελα πάρα πολύ να σας γνωρίσω μιας και είσασταν αθλητής. Μπορεί κάποτε να γίνω και εγώ πρώτος πολίτης της χώρας». Ο κ. Παπαπούλιας γέλασε με την ψυχή του και φωτογραφήθηκε ομαδικά με όλους τους βετεράνους.Αναλυτικά όλοι οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Παπούλια: Κανάκης Ιωάννης , Σταματιάδης Ανδρέας, Σεραφίδης Στέλιος, Νεστορίδης Κώστας, Παπαϊωάννου Μίμης, Τσαχουρίδης Άρης, Βασιλείου Τάσος, Καραφέσκος Γιώργος, Νικολάου Παντελής, Κεφαλίδης Γιώργος, Κάχρης Γιώργος, Κωνσταντινίδης Στυλιανός, Κωνσταντίνου Τάσος, Πετρίδης Γεώργιος, Πεσιρίδης Κοσμάς, Αγγελόπουλος Αναστάσιος, Σπυρόπουλος Ιωάννης, Θεοχαρίδης Ιωάννης, Καραγκιοζόπουλος Τάκης, Λέτσας Σταύρος, Χατζής Συμεών, Μπατίστα Ντανιέλ, Αρδίζογλου Χρήστος, Βλάχος Μιχάλης, Καρακίδης Ανδρέας, Σταύρου Ιωάννης , Νικολαϊδης Αλέξανδρος, Σιμιγδαλάς Μιχάλης, Αντωνόπουλος Χρήστος, Τσιάρτας Βασίλης, Στυλιανόπουλος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Widget by:Blogger Tips