l

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Η ψυχή του Αμερικάνου δεν αναπαύθηκε

Ο Γιώργος Νικολάου σχολιάζει τις τελευταίες (μη) εξελίξεις στη «Βασίλισσα», η οποία αναμένει την μετατροπή της σε ΚΑΕ και την αδειοδότηση.
Bιαστήκαμε «να πανηγυρίσουμε» και για τον τεράστιο… Γιώργο Αμερικάνο. Η «Βασίλισσα» προβιβάστηκε στην Α1 με τη νίκη ανόδου στη Βέροια επί του Φιλίππου, αλλά η ψυχή του δεν ηρέμησε. Δεν αναπαύθηκε ακόμη.
Βιαστήκαμε διότι πάνω στον ενθουσιασμό μας δεν υπολογίσαμε τους γραφειοκρατικούς ή άλλους κινδύνους μέχρι την σύσταση της νέας ΚΑΕ. Τα μηνύματα από τις υπερκείμενες αρχές δεν είναι ενθαρρυντικά, αλλά κι αλλιώς να ήταν όσο βλέπει κανείς τον χρόνο να περνά λογικό να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και να περιμένει. Μέχρι και την συζήτηση της ΕΕΑ, ή μέχρι να δούμε την ΑΕΚ στο πρώτο ματς πρωταθλήματος, όπως λένε οι πιο απαισιόδοξοι, θα πρέπει να βρισκόμαστε σε θέση αναμονής.


Ο Γιώργος Αμερικάνος για όλους εμάς, που πιστεύουμε σε μια ανώτερη δύναμη και σε έναν άλλο κόσμο «βλέπει» από ψηλά. Και προφανώς, θα… ηρεμήσει όταν συνειδητοποιήσει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η μπασκετική τάξη στην Ελλάδα. Είναι αρκετοί εκείνοι, που την περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού», καθώς γνωρίζουν ότι αυτόματα το προϊόν αναβαθμίζεται. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινείται ο ΕΣΑΚΕ, οι αξιωματούχοι του οποίου περιμένουν την ΑΕΚ πώς και πώς για να επενδύσουν πάνω της.
Η ΑΕΚ έχει ιστορία, έχει κόσμο, έχει δυναμική. Μόνο που πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες. Εθισμένοι λόγω δουλειάς σε κανονισμούς και τυπικότητες, που ξέρουμε ότι ενδιαφέρουν τις αρμόδιες αρχές, αρχίζουμε να ανησυχούμε και εμείς όσο περνά ο καιρός. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω καθυστερημένα όλα θα πάνε καλά.
Για την ποδοσφαιρική ΑΕΚ τι να γράψει κανείς; Είναι αξιοθαύμαστος ο τρόπος που λειτουργεί. Η ευφορία που επικρατεί σχετικά με το μπαράζ χορηγιών, που καθιστούν την «΄Ενωση» ξανά υπολογίσιμη δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι ας αγωνίζεται η ομάδα στη Β΄ Εθνική. Ξέρουμε ότι ενοχλούμε όσους για απροσδιόριστο λόγο «δεν πάνε» (κατά την έκφραση) τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Στο δικό του «γήπεδο», ωστόσο, ο ηγέτης της ΑΕΚ δεν έχει αντίπαλο. Μόνο ευφορία επικρατεί στο ποδοσφαιρικό στρατόπεδο για όσα συμβαίνουν.
Αυτή η ευφορία θα γίνει ποτάμι αισιοδοξίας όταν προχωρήσει η ιστορία του γηπέδου. Και αυτή προχωράει για όσους ξεχνούν. Η «Αγιά Σοφιά» περιμένει την αδειοδότηση για να μπουν οι μπουλντόζες. Σύντομα δηλαδή θα συμβεί αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια και αντιλαμβάνεστε τα συναισθήματα που θα κυριαρχήσουν, αλλά και τον πανικό που θα προκληθεί στους αντιπάλους της. Θα γίνουν προσφυγές από τις γνωστές συνιστώσες και λοιπούς. Γνωστό αυτό. Αναμενόμενο. Δεν πρόκειται, ωστόσο, να σταματήσει κανένα έργο.
Τι γίνεται με την Ερασιτεχνική: Παραμένει ένα ερωτηματικό η ιστορία αυτή. Επιμένουμε ότι η διοίκηση πρέπει να λάβει δραστικές αποφάσεις. Δεν πάει το καράβι έτσι. Κάποια Τμήματα κινούνται αυτόνομα κατά περίεργο τρόπο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι ακόμα «εικόνα ΑΕΚ» αυτό, που φαίνεται.
Ακόμη και τα προβλήματα στην Ερασιτεχνική όμως μοιάζουν ελάσσονος σημασίας μπρος στην αγωνία για την τύχη της «Βασίλισσας».
Πηγή: ΩΡΑ των σπορ (10/8/14)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Widget by:Blogger Tips