l

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Οι προκλήσεις αμέτρητες, η «απάντηση» μια...

Ο Βαγγέλης Κατσαΐτης γράφει  για τις αμέτρητες προκλήσεις που θα υπάρξουν απέναντι στην ΑΕΚ, στη συνέχεια του πρωταθλήματος και εστιάζει στην μοναδική απάντηση που πρέπει και επιβάλλεται να έχει η Ένωση: «Γκολ... χωρίς ξύλο»Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην... «πέφτουμε από τα σύννεφα» και χτυπήσουμε. Αυτό που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στο Αίγιο, θα το αντιμετωπίσει σε όλα σχεδόν τα εκτός έδρας ματς που θα δώσει για την Football League. Έτσι είναι η κατάσταση και σε γενικές γραμμές έτσι είναι και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΛΑ.
Δεν γίνεται λοιπόν σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα να περιμένουμε στα εκτός έδρας να μας συμπεριφέρονται με ευγένεια και να περνάει η ΑΕΚ αέρα.
Όχι, θα πέφτει ξύλο, θα υπάρχουν βρισιές στους κιτρινόμαυρους από τους συναδέλφους, θα υπάρχει βρώμικο παιχνίδι και σε όλα αυτά η ΑΕΚ θα πρέπει να μάθει να τα ξεπερνάει. Κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι τόσο βρώμικο το πρωτάθλημα και εγώ θα τους δώσω να δουν τον τραυματισμό στο κεφάλι που είχε χθες ο παίκτης του Ηρακλή στο ματς με τον Πιερικό. Το αίμα έτρεχε... ποτάμι από την... αθώα αγκωνιά. Μην τρελαθούμε λοιπόν...
Όλα λοιπόν τα παραπάνω, η ΑΕΚ θα τα αντιμετωπίσει μέχρι και τον Μάιο του 2015, σχεδόν πάντα εκτός και κάποιες φορές ίσως από αυτούς που θα έχουν θράσος μέσα στο ΟΑΚΑ. (φυσικά θεωρώ πως ο χθεσινός διαιτητής αν έπαιζε στο ΟΑΚΑ, σίγουρα θα είχε αφήσει με 9 παίκτες το Αίγιο, για αυτό και λέω ίσως...) Ποια πρέπει να είναι η απάντηση; ΜΙΑ και ΜΟΝΟ ΜΙΑ! Μπαλίτσα κύριοι, ξύλο εσείς, γκολ εμείς.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η ομάδα της ΑΕΚ που έχει δουλέψει για να αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο, να μετατραπεί σε ομάδα ξύλου γιατί έτσι το απαιτεί το πρωτάθλημα ή αν θέλετε ο εκάστοτε αντίπαλος. Γιατί πολύ απλά, η απώλειες θα είναι πολλαπλές... Από έναν τραυματισμό, μέχρι μια αποβολή - τιμωρία ή μέχρι και απώλεια βαθμών.
Και τα παραπάνω, απαγορεύονται για την ΑΕΚ (όχι όταν ο αντίπαλος θα είναι καλύτερος φυσικά), γιατί δεν έχει μόνο το πρωτάθλημα αλλά έχει και το Κύπελλο που θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται και που το πρωτάθλημα θέλει να το κατακτήσει αν γίνεται και αήττητη (δύσκολο). Το βέβαιο όμως είναι πως έχει στόχους που πρέπει να κυνηγήσει και η παραμικρή απώλεια λόγω... νεύρων, θα της στοιχίσει.
Οι άλλοι δουλεύουν για να σταματήσουν τον αντίπαλο με ξύλο, η ΑΕΚ δουλεύει για να σταματήσει τον αντίπαλο με ποδόσφαιρο. Τεράστια διαφορά! Όπως λοιπόν μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε, θα είναι δύσκολο έως αδύνατο να σταματήσει κάποιος αυτή την ΑΕΚ σε αυτό το πρωτάθλημα με ποδόσφαιρο, έτσι θα είναι δύσκολο και για την ΑΕΚ να κερδίσει τον αντίπαλο με ξύλο, γιατί στο τέλος ζημιωμένη θα βγει η Ένωση, για τους παραπάνω λόγους.
Η απάντηση λοιπόν πρέπει να είναι η μπάλα στα δίχτυα με ποδόσφαιρο και συγκέντρωση από όλους τους παίκτες. Γνωρίζω, ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει πράξη. Δεν γίνεται να τρως κλωτσιές ή να σου πατάνε με τις τάπες το χέρι και να μην εκνευριστείς ή να μην χάσεις την συγκέντρωση σου  και ας έπαιζες πέρυσι στην Primera (βλ. Μπαρμπόζα). Αυτό όμως πρέπει να γίνει και να δουλευτεί από τους ίδιους τους παίκτες, ατομικά, μέσα τους και είναι σίγουρο από αγώνα σε αγώνα ότι θα αποδίδουν καλύτερα.
ΥΓ1: Δίνω συγχαρητήρια στον Χρηστάρα τον Αραβίδη για το γκολ, για τον πανηγυρισμό του, για τον τσαμπουκά του, το πάθος του, την αγάπη του για την φανέλα που φοράει, ακόμα και για την αποβολή του. Δεν δίνω συγχαρητήρια για τον τρόπο που αποχώρησε, παρότι τον καταλαβαίνω. Πρώτον είσαι ΑΕΚ και τους γράφεις στα @ρχιδι@ σου, οπότε βγαίνεις σαν κύριος και δεύτερον κάνεις κάτι που σίγουρα δεν θα θες να σου κάνουν στα επόμενα ματς. Αυτά και κλείνει το θέμα. Ο Αραβίδης είναι το μέλλον της ΑΕΚ
ΥΓ2: Με κουβάρι στα γκολ παίκτες και οπαδοί δεν φοβόμαστε τίποτα... Οι «άλλοι» όμως φοβούνται...   http://www.aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Widget by:Blogger Tips