l

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Λέξη προς λέξη ΟΛΑ όσα είπε ο Ανδριόπουλος μετά τη συνάντηση!Επειδή η κάθε λέξη μετράει και η κάθε έκφραση έχει τη δική της σημασία, κάναμε πλήρη απομαγνητοφώνηση, λέξη προς λέξη όλων όσα είπε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά την συνάντηση με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Σας παρουσιάζουμε το πλήρες κείμενο…

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελίδης

«Έγινε μια συνάντηση με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Συζητήσαμε αμιγώς τεχνικά θέματα κυρίως τις τεχνικές λεπτομέρεις της υπογειοποίησης για αυτό ήταν εδώ και ο κ. Ζέκος. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ζητήθηκαν από τους ανθρώπους του Δήμου διευκρινίσεις τις οποίες και θα τους στείλουμε την επόμενη εβδομάδα. Ζητήθηκαν πρόσθετα στοχεία που δεν τα είχαν και θα τους τα δώσουμε… Θα συνεχίσουμε αυτή την διαδικασία την επόμενη εβδομάδα».

Βλέπετε καλό επίπεδο πρόθεσης και από τις δυο πλευρές για συνεργασία;

«Ναι… Με τους ανθρώπους της Τεχνικής Υπηρεσίας είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Τους εξηγήσαμε πράγματα που μας ζήτησαν να τους εξηγήσουμε, θα τους στείλουμε πρόσθετα στοιχεία όπως σας είπα και θα συνεχίσουμε την κουβέντα».

Εκτιμάται ότι έγινε ένα βήμα μπροστά σήμερα;

«Βεβαίως!»

Σχετικά με την υψομετρική μελέτη;

«Κοιτάξτε να σας πω κάτι… Και εσείς και ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ποιες είναι αυτές οι έννοιες, τι εννοούμε, τι κάνουμε και τι ράνουμε… Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι είναι ένα μεγάλο έργο που έχει πολλές παραμέτρους. Η ουσίας της σημερινής συζήτησης ήταν οι λεπτομέρειες της υπογειοποίησης και η κυκλοφοριακή μελέτη βάση στην οποία βασίζεται η υπογειοποίηση. Από αυτά, υπάρχουν θέματα που συναρτώνονται και με αυτό που λέμε τις υψομετρικές που ακούτε και τα λοιπά. Η διαδικασίας της άδειας προχωράει κανονικά και δεν καθυστερεί σήμερα από τίποτα απ” ότι συζητήσαμε με το Δήμο. Άρα είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη…»

Είναι ανεξάρτηδη δηλαδή η οικοδομική άδεια με την υψομετρική μελέτη;

«Αυτή τη στιγμή, όχι γενικά. Όλα αυτά κάπου μαζί ενώνονται… Αλλά αυτή τη στιγμή δεν καθυστερεί κάτι αυτό που λέμε την οικοδομική άδεια».

Απλά για να καταλάβει και ο κόσμος για να βγει η οικοδομική άδεια χρειάζεται η έγκριση για τα υψομετρικά;

«Κοιτάξτε όταν φτάσει ή ώρα που έχουν ολοκληρωθεί όλα, χρειάζεται και αυτό. Και τότε θα το έχουμε οριμάσει με το Δήμο και θα είναι έτοιμο».

Πότε πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει αυτή η στιγμή που να περιμένουμε την οικοδομική άδεια;

«Μη μου ζητάτε να κάνω εκτιμήσεις χρόνου για πράγματα που δεν εξατρώνται από εμάς. Ήξερε κανείς μας ότι θα υπάρχει προσφυγή στο ΣτΕ πριν από 2 εβδομάδες; Αν με ρωτάγατε λοιπόν τότε θα σας έλεγα κάτι που θα ήταν ανακριβές. Άρα άσχετα με την οικοδομική άδεια, ας πούμε αυτή τη στιγμή έχουμε μια συζήτηση στο ΣτΕ στις 6 Μαρτίου. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, πρέπει να σεβόμαστε όλοι, όλες τις διαδικασίες. Το κλίμα συνεργασίας με τον Δήμο ήταν εξαιρετικό σήμερα, κάναμε ένα βήμα μπρος. Μερικές φορές ο Δήμος δεν έχει μόνο αυτό το θέμα, πρέπει να ξέρετε στην ατζέντα του. Έχει και όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Τώρα αν άργησε μια εβδομάδα να γίνει αυτή η συζήτηση ή δύο εβδομάδες, συμβαίνουν αυτά. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά…»

Ζητήθηκαν κάποια έγγραφα από την ΑΕΚ τα οποία πρέπει να παραδώσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα;

«Ζητήθηκαν επιπρόσθετα έγγραφα και πληροφορίες από τους μελετητές της υπογειοποίησης που θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα…»

Εξαρτάται η έναρξη του έργου από τον προσφυγή στο ΣτΕ;

«“Οχι όχι, αυτό το έφερε ως ένα παράδειγμα γιατί δεν μπορούμε να τα ξέρουμε και να τα προβλέπουμε όλα… Αυτά τα εξετάζουν νομικοί, εγώ δεν είμαι παντογνώστης, ούτε παντοδύναμος, σας λέω αυτά που ξέρω και γνωρίζω σήμερα… Θα κάνουμε υπομονή και θα πηγαίνουμε βήμα βήμα…»

Είστε αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα με τον Δήμο;

«Κοιτάξτε, αν δεν ήμασταν αισιόδοξοι δεν θα δουλεύαμε. Αλλά νομίζω όταν δυο πλευρές κάθονται σε ένα τραπέζι, κάθονται για να βρουν πάντα λύσεις. Και λύσεις θα δοθούν! Οπότε πρέπει να σκεφτεί ο Δήμος αυτή τη στιγμή πράγματα στα χαρτιά που έχουμε καταθέσει, πρέπει εμείς να δώσουμε καινούργια στοιχεία και να προχωρήσουμε τη διαδικασία».

Πηγη:aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Widget by:Blogger Tips