l

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Απάντηση στην αλαζονεία των ημερών 

Επειδή οι καιροί είναι πολύ περίεργοι και πονηροί. Επειδή με αφορμή υπαρκτές παθογένειες της δικής τους κοινωνίας καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία μεταξύ κοινωνικών ομάδων που στην ουσία δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Επειδή παραμένω δαιμονόπληκτος και δαιμονοκίνητος ενάντια στην εξουσία όλων των ΠΑΕ που επίσης δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, παρά μόνο να μοιράσουν την πίτα. Επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν σε όλους τους συλλόγους εξαιρετικής ποιότητας οπαδοί που πρέπει να συντονιστούν και να βγουν μπροστά… επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω κάτι που γράφτηκε σε ένα οπαδικό σάιτ από ένα οπαδό του Ατρόμητου:

«Επειδή τραβιέμαι με δικό μου άνθρωπο στον Άγιο Σάββα με την κωλοαρρώστια, σήμερα έτυχε να βρίσκομαι την ώρα που είχε το μάζεμα έξω από την λεωφόρο. Στο δωμάτιο ένας πάππους ετών 80 με επιθετικό καρκίνο στους πνεύμονες. Οξυγόνα, μαλακίες κλπ……..σε κάποια φάση που άναψαν κάτι γονα στις ταράτσες στα προσφυγικά, έκανε νοήματα να του σηκώσουν το κρεβάτι και να δει… Έβγαλε το οξυγόνο, έκλεισε το μηχάνημα για να ακούει τα συνθήματα και να βλέπει όσο μπορεί τα καπνογόνα. Χαμογέλασε…δεν μπορούσε να μιλήσει και έκανε νόημα πάλι οι δικοί του άνθρωποι να του ανοίξουν το οξυγόνο.
Κοίταζε και χαμογελούσε, οι δικοί του άνθρωποι που έμπαιναν μπροστά στο παράθυρο τους έκανε νόημα να φύγουν από κει για να βλέπει τουλάχιστον αυτούς τους κάποιους που ήταν πάνω στην ταράτσα. Ένα χαμόγελο μέχρι που τελείωσε το ματς, έσβησαν τα φώτα της λεωφόρου και ο κύριος Γιώργος έφυγε πριν λίγο για άλλους κόσμους… Τουλάχιστον έφυγε με το χαμόγελο για την αγαπημένη του ομάδα (όπως μου είπε ο γιος του).»

Υ.Γ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΙ ΕΥΧΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΓΙΑ «ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ»….

Να λοιπόν που απάντηση στην αλαζονεία, στη μισαλλοδοξία και τον παραλογισμό των ημερών δίνουν οι νοήμονες οπαδοί. Τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ένας οπαδός σήμερα είναι πολλά, γεμάτα αντιφάσεις, συγκεχυμένες ιδέες, προκαταλήψεις. Και το θέμα πάντα είναι: τώρα τι κάνει κανείς που η αναλγησία και τα ψεύδη κυριαρχούν στην καθημερινότητα προσπαθώντας να φθείρουν το καθετί; Να κρατήσουμε αποστάσεις απ” αυτό το αντιαισθητικό συνονθύλευμα των ΠΑΕ: στημένους χαρτογιακάδες, πάσης φύσεως κατήγορους των οπαδών και δημοσιογράφους τρύπιες αυθεντίες.

Αγιάτρευτη η πραγματικότητα: Κανένας οπαδός καμιάς ομάδας δεν έχει τίποτα να περιμένει από μια Ανώνυμη Εταιρεία που απλά εμπορεύεται την αγάπη του. Οι άνθρωποι που στελεχώνουν τις ΠΑΕ σχεδόν στερούνται σοβαρότητας, δεν έχουν καμία σχέση με την απελπισία μας, δεν ακούνε τίποτα και κανέναν εκτός από τον εαυτό τους. Η τρέλα τους για κέρδος (όχι απαραίτητα οικονομικό) χρήζει θεραπείας.

Πιστεύοντας μόνο στη δύναμη της εικόνας, οι ευσεβιστές φίλαθλοι που αρνούνται την οπαδική ιδιότητα, έχουν εναποθέσει το μέλλον τους στα χέρια των διάσημων αθλητικών δημοσιογράφων. Η αθλητική δημοσιογραφία εξελίσσεται σε μια εκκλησία όπου δεκτοί γίνονται μόνο οι έμπιστοι και όχι οι πιστοί.

Και κάτι τελευταίο: Οι τίτλοι δεν παράγουν ιδεολογία. Όποιοι ιδεολόγοι οπαδοί εκποιούν ή αλλάζουν τις ιδέες τους για το χατίρι των τίτλων δεν αξίζουν να μετέχουν στην πάλη των ιδεών, όπως κάνουν οι συνειδητοποιημένοι ιδεολόγοι.

Πηγη: aek-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Widget by:Blogger Tips